Saturday, March 8, 2008

I WENT HOME

AKU PULANG

It’s been over two months since the last time I visited my parents and Dan’s grandparents. So I did. Alhamdulillah they’re all OK, except that my dad still feel a little weak after getting chikungunya couple weeks ago.
Sudah lebih dua bulan sejak terakhir kali kami mengunjungi orang tuaku dan Mbahnya Dan. Alhamdulillah semua baik dan sehat, kecuali Bapak yang masih agak lemas karena sakit chikungunya beberapa waktu yang lalu.




Fun FRIDAY

My brother Bondan was there with his wife End and his son Imong. Ar + Ir + Imong = disaster. But I let them run around the house, yelled and scream – and cry. My parents don’t mind, for a day or two, so one of us should go before their blood tension rise…

Adikku Bondan juga ada, sama istrinya End, dan anaknya Imong. Ar + Ir + Imong = bencana. Tapi kubiarkan mereka berlarian keliling rumah sambil berteriak, menjerit, dan menangis. Bapak Ibu juga ngga keberatan kalau Cuma satu dua hari. Jadi salah satu harus pergi sebelum tekanan darah mereka naik….

So we decided to spend the evening in Bondan’s house. He has a new play station, some thing (so far) I never agree to have. I still think some games contains violence like that NARUTO that Ibit and Ar played (and other battle games…) though I knew some don’t. Bondan told me he had a game that would keep me stay in front of it. GUITAR HERO. What could I say, he was right.

Jadi aku putuskan sorenya kami ke rumah Bondan saja. Dia punya Play station baru, sesuatu yang sampai saat ini aku masih belum setuju untuk beli. Menurutku banyak gamenya yang mengandung kekerasan, termasuk game NARUTO yang dimainkan Ibit dan Ar (dan game-game tertarungan lainnya) meskipun aku tahu banyak juga game yang aman-aman saja. Bondan bilang dia punya sesuatu yang bakalan bikin aku betah duduk lama memainkannya. GUITAR HERO. Yo mesti….

So while I and Ibit were busy strumming our ‘guitar’,
Jadi selagi aku dan Ibit sibuk main gitar,














Ir was busy playing with Imong’s toy bus.
Ir sibuk main bis-bisannya Imong.
Ar was busy racing in the computer.
Ar sibuk ‘balapan di computer.
And Dan? He was busy taking our picture. You can see his foot on Ar’s pic…
Dan? Dia sibuk motret kami. Lihat aja gambar kakinya di fotonya Ar….

Slow SATURDAY

We planned to visit Dan’s grandparents in Terok this day. But I took a little time to take a look at my dam. And this is it’s latest condition.


Rencananya hari ini ke tempat Mbahnya Dan di Terok. Tapi aku sempetin mampir nengok wadukku. Dan ini keadaan terakhirnya.















And the river below.
















Late afternoon I took my children to come closer to paddi field and learn that this, someday will be the rice we eat everyday. It was cloudy and the rain fell quite hard. And it was thundering too, I didn’t turn on the TV. So we spent the evening in the living room, talking, seeing old photos….


Agak sore aku ajak anak-anak lihat sawah, dan belajar bahwa ini, akan jadi nasi yang kita makan sehari-hari. Sayangnya hujan turun deras, dan berpeetir pula. Aku ngga berani nyetel TV. Jadi kami menghabiskan petang di ruang tengah ngobrol, lihat-lihat foto lama…

SUNDAY in Solo

Before we went back to Semarang, I stop for a while in Solo and met my sister and family in Manahan Stadium. We watched ‘Jaran Dor’ (Bang Horse) attractions that showed some acrobatic action, included by a 6 yrs old boy.

Sebelum balik ke Semarang aku mampir ke Solo, ketemu Mbakku di Manahan. Nonton atraksi ‘Jaran Dor’, pertunjukan acrobat, termasuk oleh anak umur 6 tahun.


Breakfast under the tree.
Sarapan di bawah pohon.


On the way back, we stop by in Kampung Kopi Banaran, and home.
Dan di perjalanan pulang mampir bentar di Kampung Kopi Banaran


Whoah!

3 comments:

Are You Serious! said...

♥ Great pictures! It sounds like a great weekend. We don't have play station or anything like that either.

Also more great pictures on the link from October!

angie said...

I'll bet they appreciated the visit SOO much!

Ibunya Pasha said...

Wiih enaknya yg pulkam, kangen jg pengen balik ke Sby ... wis suwe rek ga mulih! Iya nih, Pasha lg kedemenan blajar sholat, demen guling²an doang sih yg utama *kikikik* Gimana kabarnya bu? Hugs for the kiddos!