Wednesday, March 4, 2009

making friends through blogging


Diane from forgetfulone gave me this beautiful award. Thank you very much...
aku dapat award lagi dari Diane di forgetfulone. terima kasih banyak...

Tell me, how can you be friends when you never met before? Does it make sense to you?
Off course it does! Did you ever have a pen-pal when you were kids? I Did. I found them through magazines. Most of them didn't last long though.
katakan padaku, gimana mau temenan kalo belum pernah ketemu? masuk akal ngga sih? tentu saja! pernah punya sahabat pena waktu kecil? aku punya. dapet dari majalah. memang sih, kebanyakan ga bertahan lama.

Now I make 'never-met-before' friends through blogging. Just like in the real world (that if you consider blogging world is not real :P) I find friends that I like and I don't. Some people are not so nice in the network. But you can still find much more nice people, if you want to.
sekarang aku dapat temen yang-belum-pernah-ketemu lewat blogging. seperti di dunia nyata (itu kalau kau menganggap dunia blogging tidak nyata) aku menemukan teman yang kusuka dan yang tidak. tapi tetep masih banyak orang baik yang bisa kau temukan, kalau kau mau.

I have this blog with most readers are from outside Indonesia, and I have another blog with readers from all over Indonesia. Both gives me lots of blogger friends, the nice ones. With my Indonesian blogger friends I do more than just commenting on each other's blog. We chat, we talk and send messages via phone, and the best part is: we meet!
aku punya blog ini, yang kebanyakan pembacanya dari luar Indonesia, dan aku juga punya blog lain yang pembacanya dari se antero Indonesia. dua-duanya meemberiku banyak teman blogger. dengan teman-teman blogger Indonesia, aku melakukan lebih dari sekedar saling berkomentar di blog masing-masing. kami chatting, sms-an, telpon-telponan, dan yang paling seru.... ketemuan!

I want to meet you Dandelion's readers. But most of you live on the other side of the earth! Enough for me to be able to keep this friendship through blogging, still hoping some day we have a chance to meeting.
aku pengen sih ketemu pembaca Dandelion. tapi kebanyakan tinggal di paruh lain dari bumi. cukup deh ngobrol dan berteman lewat blogging. tetep sih aku berharap dapat kopdaran...

So....
This is what the "Let's Be Friends" Award represents:
jadi inilah yang ingin diwakili oleh award "Let's Be Friends":

These blogs are exceedingly charming. These kind bloggers aim to find and be friends. They are not interested in self-aggrandizement (? big word, lol). Our hope is that when the ribbons of these prizes are cut, even more friendships are propagated. Please give more attention to these writers. Deliver this award to eight bloggers who must choose eight more and include this cleverly-written text into the body of their award.

blog-blog berikut ini hangat mempesona. para blogger yang baik hati ini bertujuan dan ingin mencari teman. mereka tidak tertarik dengan kejayaan pribadi. harapan kami adalah bahwa setiap kali pita penghargaan ini dibagi, akan makin banyak persahabatan terjalin. berikan perhatian lebih pada para penulis ini. sampaikan kepada delapan blogger yang juga harus memilih delapan lagi, dan cantumkan teks yang telah ditulis secara cerdas ini bersama awardnya.

don't forget to let them know they got this.
jangan lupa kasih tahu apa yang barusan mereka dapatkan.

I have chosen these 8 friendly blogger friends to receive the award:
aku memilih 8 blogger bersahabat ini untuk menerima awardnya.

Bloggers outside Indonesia:
melissa from areyouserious
triplet mama from loving my triplet
heather from a day in the life
G from where's my angel?

Bloggers from Indonesia:
easy from easy
abdee from baladaPNS
nina from simple life
evi from grow and shine
rice2gold from beemyfriendblog

you are great friends I have, thanks for being ones.


13 comments:

pinkparis said...

nice award ... congrat.
well, hopefully we can do that 'kopdar' thing someday ;)

Evi said...

Waduh! thx, it's surprise for me.
kapan ya bisa bertemu...?

Are You Serious! said...

♥ Thanks!!! I'm glad we found each other's blogs! :)

iway said...

hikss .....

Carrie and Troy Keiser said...

Congrats on this well deserved award! That's what I love about blogging-- new friends all around the globe! lately I've been a bad blogging friend and have not been around visiting very often.....

Triplet Mama said...

Congratulations and THANK YOU! I too had pen-pals growing up, starting with fellow ten year old Swedish girls, and then neighboring Norway and then on to Tanzania...I learnt a lot and enjoyed waiting for the mail. I never thought of the similarity to blogging, thanks for making that connection. I would love to visit your country one day but in reality I doubt it will happen, times are hard, but one can still dream! Thanks again for being my friend!

Crazy Daisy said...

Congrats on the award! I have enjoyed your blog and appreciate all the time you take to translate for us!

forgetfulone said...

I always love coming to your blog! I'm going to go read some of the blogs you mentioned. I'm thankful to have a blog-friend like you.

Crazy Daisy said...

There's something at my blog for you!

Heather said...

You are too sweet. Thanks for passing this on to me. I'm glad I found you. Have a great week!

abdee said...

wehhh.... aku kudu kon ngopo kie...

nina said...

thank's mbak L,aku terharu banget luv U like I luv all my best friends

rice2gold said...

wah harus bagaimana nih saya???
trims atas apresiasinya......